Sastojci za kore:
6 jaja,
80 g šećera,
6 kašika vode,
80 g brašna,
prašak za pecivo i 20 g kakaoa
Za fil:
litar mleka,
100g gustina,
30 g šećera,
1 vanilin šećer,
250 g maslaca i 250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
250 g čokolade i 150 g maslaca
Način pripreme:
Prva kora: umutite 3 jaja i 40 g šećera, dodajte 40g brašna, 10g kakaoa i pola praška za pecivo. Dodajte i 3 kašike tople vode i pecite 10 min. na 180 stepeni. Na isti način pripremite i drugu koru od preostalih sastojaka.
150 ml hladnog mleka pomešajte sa šećerom, vanilom i gustinom a ostatak zagrejte. Kad provri, dodajte smesu i i uz mešanje kuvajte 3 minuta. Ohladite pa dodajte umućen maslac sa prah šećerom.
Za glazuru zagrejte maslac pa dodajte čokoladu i mešajte do jednolične smese.
Na prvu koru nanesite pola fila, pa pola čokoladne glazure, stavite drugu koru, ostatak fila i prelijte ostalom glazurom. Kolač ohladite i poslužite.
PS. Kore treba peći u četvrtastom plehu. Prijatno!
Opasna ti ova tortička Zoko! Ja ne volim da ih pravim, odnosno, nemam strpljenja, pa to ti je! Ja uglavnom sve vrlo jednostavno. Volim štrudle i uopšte kiselo testo. :)
ОдговориИзбришиDa, zaboravih najvažnije, volim torte da makljam! ;)