Potrebno je:
1 manji brokoli
2 šargarepe
2 jaja
80 g kačkavalja ili sira
čaša kisele pavlake
1 kašika brašna
1/2 kašičice senfa
so, biber i muskatni oraščić
Priprema:
Šargarepu isecite na kolutove, brokoli odvojite na cvetove i u posoljenoj kipućoj vodi ga blanširajte nekoliko minuta. Posebno umutite jaja, dodajte brašno, so i biber po ukusu i malo struganog oraščića. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i senf. Smesu sipajte u vatrostalnu posudu ili pleh, odozgo poređajte blanširano povrće i preko svega narendajte kačkavalj ili neki tvrđi domaći sir. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
1 manji brokoli
2 šargarepe
2 jaja
80 g kačkavalja ili sira
čaša kisele pavlake
1 kašika brašna
1/2 kašičice senfa
so, biber i muskatni oraščić
Priprema:
Šargarepu isecite na kolutove, brokoli odvojite na cvetove i u posoljenoj kipućoj vodi ga blanširajte nekoliko minuta. Posebno umutite jaja, dodajte brašno, so i biber po ukusu i malo struganog oraščića. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i senf. Smesu sipajte u vatrostalnu posudu ili pleh, odozgo poređajte blanširano povrće i preko svega narendajte kačkavalj ili neki tvrđi domaći sir. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Ovo pravim, brokoli je jos uvek ziv u mojoj basti u kasnoj mi jeseni a i sargarepa.Sigurna sam da je ukusno kao sto izgleda;)
ОдговориИзбришиOdličan način da se napravi lepo jelo!
ОдговориИзбришиTo oduševljenje brokula recept buenisima ... prekrasne slike. BsssMARIMI
ОдговориИзбриши