недеља, 26. јун 2011.

Tikvice sa šargarepom

            Vrućine su počele i verujem da većina nas želi da što manje vremena provodi u kuhinji i zato vam predlažem jedno brzo i zdravo jelo a uz to i ukusno.
Potrebno je:
2 tikvice
3 šargarepe
4 jaja
čaša kisele pavlake
glavica crnog luka
2-3 češnja belog luka
2-3 kašike maslinovog ili običnog ulja
peršun, so (ili vegeta) biber
1 paradajz i
malo struganog sira (kačkavalja, parmezana)
             Ja sam koristila pola mere!
Priprema:
Narendajte šargarepu i tikvice. Na ulju propržite seckani crni i beli luk, dodajte rendanu šargarepu i tikvice, posolite i pobiberite po ukusu i sve krčkajte desetak minuta. Posebno izmešajte jaja sa pavlakom, dodajte dinstano povrće, seckan peršun i sve prepučite u vatrostalnu posudu. Odozgo pospite strugani sirom i poređajte paradajz isečen na kolutove. Pecite u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

3 коментара: