уторак, 21. јун 2011.

Mafini sa tikvicama

            Tikvica puna pijaca. Najčešće ih pohujem, onako uzduž ili na kolutove, a po nekada i strugane pa ih pržim kao pljeskavice. Ovog puta sam ih pravila kao mafine i zadovoljna sam rezultatom.


           Potrebno je:
1 tikvica
100 gr brašna
1 jaje
5 šolja mleka (ne prevelikih)
5o ml ulja
2 kašičice pr. za pecivo
oko 100 gr šunke
kašičica soli
biber, muskatni oraščić
oko 50 gr parmezana ili kačkavalja
           Priprema:
           Umuti jaje, dodaj ulje, brašno, pr. za pecivo, rendanu tikvicu, seckanu šunku, so, biber, muskatni oraščić i mleko. Sve izmešaj kašikom i smesom napuni kalupe za mafine. Odozgo pospi parmezan ili kačkavalj (može i tvrđi domaći sir) i peci u rerni oko pola sata na 200 stepeni.

2 коментара: