Ovaj recept je prikazan u TV emisiji "Hrana i vino" i želela sam da ga isprobam, uz neke svoje izmene. Nisam neki ljubitelj tikvica (na žalost), ali pripremljene na ovaj način su zaista izvanredne.
Potrebno je:8oo g buta teletine (ja sam koristila juneću plećku)
2 tikvice
2 paradajza
100 gr putera (ja sam margarin za sve namene)
2 juneće kocke za supu
2 čena belog luka
suvi začin, so i biber i
malo uljaPriprema:
Šnicle izlupati, posoliti i pobiberiti. Tikvice oprati i (ako su mlade) zajedno sa korom iseckati na krupnije kocke. Paradajz oprati i iseći na kriške. Kocke za supu staviti u litar vode i pustiti da voda provri.
Na puteru ispržiti šnicle sa obe strane i sipati 3 dl supe. Ostaviti da krčkaju uz malo dolivanje supe ako je potrebno. Posebno na ulju pržiti tikvice, kad malo omekšaju dodati paradajz, seckani beli luk, so, biber i suvi začin. U to sipati ostatak supe i ostaviti da proključa još neki minut. Dodati šnicle i sve zajedno krčkati još izvesno vreme.
Sjajno zvuči!!!
ОдговориИзбришиO kako mi se ovo sad jede;)Teletinu tako volim da jedem ali anzalost ovde je vrlo retko mogu naci;(
ОдговориИзбришиnecu cekati vec cu sutra odmah spremiti mojima za klopu,jer deluje bas mljac mljac...
ОдговориИзбришиMoram priznati da sam probala ovaj recept i oduševila sam svoje ukućane.
ОдговориИзбришиA sad nešto vrlo važno:Slobodna sam da Ti preporučim da pročitaš tekst na linku http://agroekonomija.wordpress.com/2011/07/21/prodaja-izvorista-pijace-vode-u-srbiji/ i posebno na linku http://www.petitiononline.com/serwater/. Ako možeš, pošalji ga svojim prijateljima i poznanicima.
Pozdrav!
Super, bas sam u potrazi za nekim zgodnim recepticem sa tikvicama i ovo mi se cini kao nesto veoma dobro, u kombinaciji sa finom teletinom sigurno je jako ukusno!;))
ОдговориИзбришиOdlično jelo ! Sviđa mi se recept i baš ukusno izgleda !
ОдговориИзбришиMmmmm... teletina... i tikviceee... moje omiljene... navrati kod mene čeka te nagradica :)
ОдговориИзбриши