недеља, 16. октобар 2011.

Puding - kremasta pita

Potrebno je:
4 jaja
200 g šećera + 4 kašike
1 lit. mleka
1 dl ulja
200 g brašna
2 pudinga od vanile
2 vanil šećera
1 pr. za pecivo
2 kesice šlaga
1 dl vode
Priprema:
             Dobro umutite jaja sa 200 g šećera, dodajte ulje, vodu, 1 vanilu i na kraju lagano umešajte brašno sa pecivom. Sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.
Posebno skuvajte puding od vanile u mleku, kome ste dodali 4 kašike šećera i 1 vanilu. Ovo kašikom sipaj na predhodnu masu u plehu. Puding pada pri dnu a predhodna masa se podiže gore, ne brinite, tako treba.


           Pecite oko 45 minuta na 150 stepeni. Kada se ohladi odozgo stavite umućen šlag.
            Možete izrendati čokoladu, a ne morate. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru i uživajte.

5 коментара: