Sezona je cvekle, izuzetno zdrave i korisne namirnice. Predlažem vam ovaj marinat (preliv) koji daje poseban ukus, ovoj nama omiljenoj salati.
Potrebno je:
6 cvekle
1/2 litra vinskog sirćeta
2-3 lovora
10 zrna bibera
1 kašika soli
1 " šećera
1 " kima
Priprema:
Cveklu dobro operite i skuvajte. Ohlađenu isecite na kolutove (ja je sečem na secka) i poređajte u čiste tegle. U sud sipajte sirće i dodajte ostale sastojke. Kad provri sklonite sa vatre i kada se ohladi, prelijte cveklu.
Potrebno je:
6 cvekle
1/2 litra vinskog sirćeta
2-3 lovora
10 zrna bibera
1 kašika soli
1 " šećera
1 " kima
Priprema:
Cveklu dobro operite i skuvajte. Ohlađenu isecite na kolutove (ja je sečem na secka) i poređajte u čiste tegle. U sud sipajte sirće i dodajte ostale sastojke. Kad provri sklonite sa vatre i kada se ohladi, prelijte cveklu.
Je li 6 kg ili komada cvekle
ОдговориИзбриши6 komada (srednjih)...
Избриши