Moj sin, kao i ja volimo susam, pa sam htela nešto na brzinu da napravim i dobila sam nešto između klasičnih susam štapića i klasičnog kornflexa. Uživali smo u grickanju ovog mog experimentalnog dezerta...
Potrebno je:
oko 150 gr susama
2-3 kašike meda
oko 100 gr šećera
2-3 štangle čokolade
oko 100 gr margarina i
oko 30 gr kornflexa (ja sam imala integralni, ali može obični)
Priprema:
U suvu posudu stavite susam da se malo proprži, minut-dva, pa dodajte šećer, pustite i njega minut-dva da se otapa, dodajte zatim med, margarin i čokoladu, pa kada se sve lepo otopi i sjedini (naravno neprestano mešajte) ubacite i kornflex koji ste predhodno sitno izdrobili pomoću oklagije ili u secku (blenderu). Dobro sjedinite i sklonite sa vatre, Masu izlijte u uljem podmazanu plitku posudu ili prekrivenu alu folijom, rastanjite pritiskajući rukama preko alu folije i pre nego što se potpuno ohladi, izrežite na željene štangle, i ostavite tako neizvađene da se stegnu i potpuno ohlade. Tek tada vadite štangle i služite.
PS. Ukoliko trenutno nemate meda u kući, možete i bez njega ali ipak povećajte količinu šećera za 3-4 kašike. UŽIVAJTE u ovom brzom, zdravom i ukusnom dezertu...
Potrebno je:
oko 150 gr susama
2-3 kašike meda
oko 100 gr šećera
2-3 štangle čokolade
oko 100 gr margarina i
oko 30 gr kornflexa (ja sam imala integralni, ali može obični)
Priprema:
U suvu posudu stavite susam da se malo proprži, minut-dva, pa dodajte šećer, pustite i njega minut-dva da se otapa, dodajte zatim med, margarin i čokoladu, pa kada se sve lepo otopi i sjedini (naravno neprestano mešajte) ubacite i kornflex koji ste predhodno sitno izdrobili pomoću oklagije ili u secku (blenderu). Dobro sjedinite i sklonite sa vatre, Masu izlijte u uljem podmazanu plitku posudu ili prekrivenu alu folijom, rastanjite pritiskajući rukama preko alu folije i pre nego što se potpuno ohladi, izrežite na željene štangle, i ostavite tako neizvađene da se stegnu i potpuno ohlade. Tek tada vadite štangle i služite.
PS. Ukoliko trenutno nemate meda u kući, možete i bez njega ali ipak povećajte količinu šećera za 3-4 kašike. UŽIVAJTE u ovom brzom, zdravom i ukusnom dezertu...
Super je desert jedino što meni susam napravi takav dar mar u stomaku da sam bolesna ceo dan. No, volim njegov ukus, ali... problem je!
ОдговориИзбришиYes! Finally someone writes about platelets.
ОдговориИзбришиFeel free to visit my weblog; viagra en ligne belgique