недеља, 23. јун 2013.

PITA GUŽVARA SA JOGURTOM I JAJIMA

             Potrebno je:
pola kg kora za pitu
4 jaja
2 čaše jogurta
čaša kisele pavlake
kesica pr. za pecivo
1/2 čaše ulja
           Priprema:
           Lagano umutite jaja, dodajte jogurt, kis. pavlaku, ulje i pecivo. Sve lagano sjedinite.
           Na uljem podmazan okrugli ili četvrtast pleh stavite koru, poprskajte je uljem pa ponovo stavite koru. Zatin kore, jednu po jednu malo zgužvajte, umačite u priprenljen nadev i ređajte u pleh, jednu do druge. Preostali nadev prelijte preko poređanih kora. Ostavite 2 kore kojima ćete prekriti celu površinu. I poslednju koru malo premažite ostatkom nadeva i poprskajte uljem. Pitu pecite u rerni oko pola sata, tj. dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар