Potrebno je:
1 srednja tikvica
1 jaje
20 gr kačkavalja
2 koluta šunke ili šunkarice
5 kašike prezli
1-2 kašike brašna
1 kašičica pr. za pecivo
peršun
so i biber po ukusu
ulje za prženje
Priprema:
Tikvice operite i ako su mlade izrendajte ih bez ljuštenja a ukoliko su starije, prvo ih oljuštite pa izrendajte. Posolite ih i ostavite nekoliko minuta da puste višak tečnosti.
1 srednja tikvica
1 jaje
20 gr kačkavalja
2 koluta šunke ili šunkarice
5 kašike prezli
1-2 kašike brašna
1 kašičica pr. za pecivo
peršun
so i biber po ukusu
ulje za prženje
Priprema:
Tikvice operite i ako su mlade izrendajte ih bez ljuštenja a ukoliko su starije, prvo ih oljuštite pa izrendajte. Posolite ih i ostavite nekoliko minuta da puste višak tečnosti.
U posudu stavite jaje, rendani kačkavalj, seckan peršun, biber, prezle, brašno i pecivo. U to dodajte isceđene tikvice i sve zajedno lagano izmešajte kašikom ili rukama, dok ne dobijete kompaktnu masu. Ukoliko je potrebno dodajte još malo prezle, tako da možete od smese da oblikujete ćuftice. Ćufte pržite na zagrejanom ulju, vadite i stavljajte na salvetu, kako bi upile eventualni višak masnoće.
Maaa Zoro ti si kraljica. Ovo je fenomenalno ali fenomenalno. Bas imam problema oko dorucka a ovo je pravo resenje. Neka si mi ziva i zdrava. Pozdrav od Dalibora iz Zemuna.
ОдговориИзбришиHvala ti puno Dalibore, drago mi je da ti se ovo dopada kao ideja za doručak, a može biti i za večeru. Pozdrav iz Požarevca!
ИзбришиOve cufte uz varivo od malo vecih tikvica, moze biti odlican rucak.
ИзбришиU pravu si Jelena, može se služiti i za ručak, večeru, doručak, kao i prilog uz neko jelo i sl.
Избриши