300-400 gr višanja
3 jaja
5+7+3 kašike šećera
1 čaša jogurta
7 kašike brašna
1/2 kesice pr.z pecivo
2-3 kašike gustina
Priprema:
Višnje operite i izvadite im koštice. Po
dnu posude za pečenje pospite 5 kašike šećera pa po njemu poređajte
višnje. Stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Za to vreme
penasto umutite jaja sa 7 kašike šećera, pa dodajte jogurt i na kraju
lagano umešajte brašno sa pr. za pecivo. Masu sipajte preko višanja pa
vratite u rernu i pecite još najmanje pola sata, tj. dok ne porumeni.
Pečen kolač izvadite iz rerne i nakon 2-3 min. prevrnite kolač na okruglu tacnu.
U sok koji su pustile višnje, dodajte 3 kašike šećera i vode da bude ukupno oko 3 dl tečnosti i stavite da provri. U malo vode razmutite 2-3 kašike gustina i zakuvajte ga u soku. Čim počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre i prelijte preko kolača.
Ostavite da se malo ohladi i secite na željene komade.
Pečen kolač izvadite iz rerne i nakon 2-3 min. prevrnite kolač na okruglu tacnu.
U sok koji su pustile višnje, dodajte 3 kašike šećera i vode da bude ukupno oko 3 dl tečnosti i stavite da provri. U malo vode razmutite 2-3 kašike gustina i zakuvajte ga u soku. Čim počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre i prelijte preko kolača.
Ostavite da se malo ohladi i secite na željene komade.
Нема коментара:
Постави коментар