POTREBNO JE:
Za braon sloj:
150 gr mlevenog posnog keksa
100 gr prah šećera
50 gr margarina
50 gr posne čokolade za kuvanje
malo soka po izboru
Za crven i zelen sloj:
isto kao i za braon koru samo umesto čokolade, po malo crvene i zelene jestive boje
Za beo sloj:
100 gr kokosa
80 gr prah šećera
50 gr margarina i
malo soka od limuna
PRIPREMA:
Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte keks, otopljenu čokoladu i soka, onoliko koliko da se umesi kompaktna masa.
Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte keks i sok pa umesite masu. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte crvenu a u drugi zelenu boju.
Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kokosovo brašno i sok od limuna i umesite kompaktnu masu.
Pomoću oklagije razvucite crveni deo u četvrtastu koru. Od belog dela napravite valjak dužine razvučene kore pa ga stavite na nju. Urolajte je.
Sada razvucite zeleni deo u četvrtastu koru iste dužine, na nju stavite urolani crveni deo. Ponovo urolajte.
Razvucite i braon deo u četvrtastu koru iste dužine, i na nju stavite urolani zeleni deo. Ponovo urolajte.
PS. Sve ovo radite preko tanke najlon folije, kako biste lakše pravili rolate.
Ostavite rolat da se stegne pa ga secite na kolutove.
Нема коментара:
Постави коментар