Imala sam višak banana u kući i kako bi ih iskoristila, napravila sam dezert, onako odokativno i za otprilike pola sata, dobila ovaj rolat, koji se ne peče a koji je izuzetnog ukusa, iako sam koristila samo 3-4 namirnice.
POTREBNO JE:
oko 300 gr keksa (plazme ili nekog drugog) a može i pola-pola
5 banane
oko 100 gr margarina
oko150 gr čokolade za kuvanje
2-3 kašike šećera i
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Keks što sitnije izdrobite, stavite u činiju, dodajte oko 50 gr. omekšalog margarina, 2 banane i sve dobro sjedinite rukama. Na tanku foliju rastanjite dobijenu smesu i ostavite u frižider.
U manju posudu otopite šećer, 3-4 kašike vode i čokoladu pa kada se čokolada otopi dodajte ostatak margarina. Na razvučenu smesu (koru) premažite oko polovinu rastopljenog čokoladnog preliva pa preko njega poređajte cele banane (kao na slici)...
Sa obe uzdužne strane preklopite koru preko banana, (do polovine kore), tako da dobijete dva spojena rolata. Ostatkom rastopljene čokolade premažite rolate i ostavite u frižider da se dobro stegne.
Ohlađen rolat secite na kolutove po želji.
POTREBNO JE:
oko 300 gr keksa (plazme ili nekog drugog) a može i pola-pola
5 banane
oko 100 gr margarina
oko150 gr čokolade za kuvanje
2-3 kašike šećera i
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Keks što sitnije izdrobite, stavite u činiju, dodajte oko 50 gr. omekšalog margarina, 2 banane i sve dobro sjedinite rukama. Na tanku foliju rastanjite dobijenu smesu i ostavite u frižider.
U manju posudu otopite šećer, 3-4 kašike vode i čokoladu pa kada se čokolada otopi dodajte ostatak margarina. Na razvučenu smesu (koru) premažite oko polovinu rastopljenog čokoladnog preliva pa preko njega poređajte cele banane (kao na slici)...
Sa obe uzdužne strane preklopite koru preko banana, (do polovine kore), tako da dobijete dva spojena rolata. Ostatkom rastopljene čokolade premažite rolate i ostavite u frižider da se dobro stegne.
Ohlađen rolat secite na kolutove po želji.
Njam, njam! :D
ОдговориИзбриши