недеља, 22. јун 2014.

Kremasta torta sa jagodama

       
POTREBNO JE:
5 jaja
15 kašike šećera
pola pr. za pecivo
6 dl mleka
1 puding od vanile
7 kašike brašna
3 kašike gustina
pola pakle margarina
1 vanilin šećer
oko 300 gr jagoda
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
              Mikserom umutite 5 belanaca, postepeno dodajte 5 kašike šećera pa kad dobijete čvrst šlag (šam), lagano umešajte 5 kašike brašna pomešanog sa pr. za pecivo. Izručite u pleh obloženog sa pek papirom i ispecite koru. Za to vrene stavite 2 dl mleka sa 3 kašike šećera i vanilin šećerom da provri. Ispečenu koru stavite na tacnu za tortu pa je prelijte mlekom. Ostavite da se ohladi.
           Za žuti krem umutite žumanca, dodajte prašak za puding i 2 kašike brašna, razredite sa malo mleka pa sve zakuvajte u 4 dl provrelog mleka u koje ste dodali 3 kašike šećera. Kada krem dobije dovoljnu gustinu, sklonite sa vatre pa u mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
           U poseban sud stavite oko 3 dl vode i 4 kašike šećera da provri. Ubacite jagode, kratko prokuvajte pa ih izvadite iz vode pa u nju dodajte 3 kašike gustina rastvorenog u malo vode. Kuvajte 2-3 minuta pa vratite jagode. Kad izbiju dva- tri ključa, sklonite sa vatre i ohladite.
           Na koru rasporedite jagode, preko njih stavite žuti krem i preko njega umućeni šlag.






2 коментара: