петак, 22. август 2014.

Juneće šnicle u sosu od kisele pavlake

             Kupila sam lepe i sveže juneće šnicle. Imala sam sreću da mi ih je mesar tanko isekao i da nisam morala da ih puno lupam jer su bile baš mekane. Brzo sam se odlučila kako da ih spremim...

POTREBNO JE:
700 gr junećih šnicli
1/2 čaše kisele pavlake
2-3 čena belog luka
1 kašika senfa
po ukusu soli i bibera
po ukusu suvog biljnog začina
malo đumbira
nekoliko kašika brašna
ulje
PRIPREMA:
             Šnicle malo izlupajte, posolite ih, pobiberite i ostavite malo da odstoje. Zatim svaku šnislu uvaljajte u brašno i pržite ih na zagrejanom ulju sa obe strane po nekoliko minuta. Dodajte i malo vode kako bi se bolje izdinstale. Pržene izvadite na tanjir.
U isto ulje dodajte seckan beli luk, 3-4 kašike brašna, kratko propržite uz stalno mešanje pa dodajte čašu vode, senf, rendani đumbir i suvi začin. Vratite šnisle u sos i sve zajedno dinstajte još neki minut.Ukoliko je potrebno dolijte još malo vode. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i kada se sve dobro sjedini, sklonite sa vatre.
Poslužite toplo...


Нема коментара:

Постави коментар