Ovo jednostavno, brzo i ukusno jelo možete služiti toplo ili hladno, kao glavno jelo ili prilog uz neko meso...
POTREBNO JE:
2 mlade tikvice
2 jaja
2-3 paradajza
1 čaša kisele pavlake
oko 50 gr. kačkavalja (ili tvrdjeg sira)
2 čena belog luka
po ukusu soli, bibera, suvog začina
po ukusu mirođije, peršuna
po potrebi brašna i
ulje
PRIPREMA:
Tikvice operite i ogulite (ukoliko su mlade nemojte), isecite ih na kolutove, posolite i ostavite da puste višak tečnosti. Nakon toga ih uvaljajte u brašno i vrlo kratko propržite sa obe strane na ulju. U vatrostalan sud poređajte jedan red tih tikvica, pospite preko seckanu mirođiju, seckani beli luk, preko njih poređajte na kolutove isečen paradajz, ponovo red proprženih tikvica, seckane mirođije i seckanog belog luka. Musaku izbockajte viljuškom.
POTREBNO JE:
2 mlade tikvice
2 jaja
2-3 paradajza
1 čaša kisele pavlake
oko 50 gr. kačkavalja (ili tvrdjeg sira)
2 čena belog luka
po ukusu soli, bibera, suvog začina
po ukusu mirođije, peršuna
po potrebi brašna i
ulje
PRIPREMA:
Tikvice operite i ogulite (ukoliko su mlade nemojte), isecite ih na kolutove, posolite i ostavite da puste višak tečnosti. Nakon toga ih uvaljajte u brašno i vrlo kratko propržite sa obe strane na ulju. U vatrostalan sud poređajte jedan red tih tikvica, pospite preko seckanu mirođiju, seckani beli luk, preko njih poređajte na kolutove isečen paradajz, ponovo red proprženih tikvica, seckane mirođije i seckanog belog luka. Musaku izbockajte viljuškom.
Posebno izmešajte kiselu pavlaku i jaja, dodajte suvi začin i biber po ukusu pa time prelijte musaku.
Pecite musaku u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, izvadite je pa narendajte preko nje kačkavalj ili neki tvrdi sir. Pospite odozgo malo peršuna i vratite nazad u rernu pa pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Pecite musaku u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, izvadite je pa narendajte preko nje kačkavalj ili neki tvrdi sir. Pospite odozgo malo peršuna i vratite nazad u rernu pa pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар