Jednostavno, brzo i ukusno jelo koje je pogodno za modifikovanje...
POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
oko 50 gr suve slanine (nije obavezno)
2-3 čena belog luka
po želji (crni ili prazi luk, paprika, šargarepa, paradajz i sl.)
po ukusu soli, bibera,
ljute tucane paprike
suvog biljnog začina
nekoliko kašika kisele pavlake (ili kajmaka)
PRIPREMA:
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji.
U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite i dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poređajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trakice suve slanine. Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta ali bez pokrivanja.
PS. Kako vidite, ovde se ne dodaje ni ulje a ni voda jer povrće samo ispusti svoju tečnost a šnicle i suva slanina masnoću.
POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
oko 50 gr suve slanine (nije obavezno)
2-3 čena belog luka
po želji (crni ili prazi luk, paprika, šargarepa, paradajz i sl.)
po ukusu soli, bibera,
ljute tucane paprike
suvog biljnog začina
nekoliko kašika kisele pavlake (ili kajmaka)
PRIPREMA:
Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji.
U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite i dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poređajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trakice suve slanine. Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta ali bez pokrivanja.
Obožavam ovakve ručkove, sve u jednoj posudi i kad se spoje svi ti ukusi i mirisi,mmmmmmm.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиE ovo ja zovem ručkom, brzopotezno, a zdravo! Sigurno kuvam, pajavljam ;)
ОдговориИзбришиDrage moje, verujte mi da i ja najviše volim da spremim nešto što mi ne oduzima puno vremena. Smislim na brzinu, jer volim uvek nešto da experimentišem. Pozdravljam vas obe...
ОдговориИзбришиSuper, idem odmah da pravim. Ne sumnjam u rezultat.
ОдговориИзбришиHvala puno na lepom komentaru, drago mi je da vam se dopada i nadam se da ćete podeliti svoje utiske nakon isprobavanja jela. Pozdrav!
ИзбришиNa kojoj temperaturi se to peče?
ОдговориИзбришиNa 180-200 st. sve zavisi od rerne. Pozdrav!
ОдговориИзбриши