среда, 8. октобар 2014.

Svinjske šnicle sa povrćem iz rerne

           Jednostavno, brzo i ukusno jelo koje je pogodno za modifikovanje...
POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
oko 50 gr suve slanine (nije obavezno)
2-3 čena belog luka
po želji (crni ili prazi luk, paprika, šargarepa, paradajz i sl.)
po ukusu soli, bibera,
ljute tucane paprike
suvog biljnog začina
nekoliko kašika kisele pavlake (ili kajmaka)
PRIPREMA:
            Šnicle malo izlupajte, posolite i pobiberite. Povrće isecite na kolutove ili štapiće po vašoj želji.
            U vatrostalnu posudu stavite svo povrće, posolite ga, pobiberite i dodajte suvog začina i ukoliko volite malo pikantnije pospite ljutom tucanom paprikom. Sve izmešajte pa preko poređajte šnicle. Preko šnicli naseckajte na trakice suve slanine. Poklopite posudu alu folijom i stavite u rernu da se peče oko pola sata. Nakom toga je izvadite i preko šnicli prelijte kiselu pavlaku ili kajmak izmešanim sa sitno seckanim belim lukom, pa vratite u rernu na još desetak minuta ali bez pokrivanja.

PS. Kako vidite, ovde se ne dodaje ni ulje a ni voda jer povrće samo ispusti svoju tečnost a šnicle i suva slanina masnoću.

7 коментара:

  1. Obožavam ovakve ručkove, sve u jednoj posudi i kad se spoje svi ti ukusi i mirisi,mmmmmmm.Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. E ovo ja zovem ručkom, brzopotezno, a zdravo! Sigurno kuvam, pajavljam ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje, verujte mi da i ja najviše volim da spremim nešto što mi ne oduzima puno vremena. Smislim na brzinu, jer volim uvek nešto da experimentišem. Pozdravljam vas obe...

    ОдговориИзбриши
  4. Super, idem odmah da pravim. Ne sumnjam u rezultat.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepom komentaru, drago mi je da vam se dopada i nadam se da ćete podeliti svoje utiske nakon isprobavanja jela. Pozdrav!

      Избриши