Htela sam da spremim neki dezert na brzinu od onih namirnica koje su mi trenutno bile dostupne i tako krenem u hodu da ga pravim, onako odokativno i dobijem ovaj izuzetno ukusan kolač, koji može poslužiti i kao torta.
POTREBNO JE:
po potrebi četvrtastog keksa
2-3 jaja (zavisi od veličine)
8 dl mleka
puding od čokolade
nekoliko jafa keksa
nekoliko krem bananica
2 štangle čokolade
15 kašike šećera
1-2 vanilin šećera
malo soka od narandže
4-5 kašike brašna
100 gr margarina
PRIPREMA:
Skuvajte puding od čokolade u 1/2 l mleka, malo ga prohladite pa dodajte rukama izlomljen jafa keks (ili seckan nožem), seckane krem bananice i seckanu čokoladu. Sve izmešajte kašikom.
Na četvrtastu tacnu poređajte keks, koji ste predhodno umočili u sok ili mleko. Preko keksa nanesite pripremljen puding.
Posebno umutite žumanca sa 5 kašike šećera, dodajte brašno i malo mleka pa zakuvajte u ostatak mleka. Kada se krem zgusne, malo ga prohladite, dodajte margarin i vanilu pa mikserom sve dobro umutite.
Ovaj žuti krem nanesite preko pudinga od čokolade.
Preko žutog krema poređajte još jedan red ovlaženog keksa.
Za šam umutite belanca sa 10 kašike šećera. Stavite posudu sa belancima u drugi, malo veći sud u koji ste sipali vodu i pustite da voda vri. Kuvajte šam nekoliko minuta, tj. dok počne da se zgušnjava. Sklonite sa vatre i mutite još malo. Gotov šam premažite preko keksa.
POTREBNO JE:
po potrebi četvrtastog keksa
2-3 jaja (zavisi od veličine)
8 dl mleka
puding od čokolade
nekoliko jafa keksa
nekoliko krem bananica
2 štangle čokolade
15 kašike šećera
1-2 vanilin šećera
malo soka od narandže
4-5 kašike brašna
100 gr margarina
PRIPREMA:
Skuvajte puding od čokolade u 1/2 l mleka, malo ga prohladite pa dodajte rukama izlomljen jafa keks (ili seckan nožem), seckane krem bananice i seckanu čokoladu. Sve izmešajte kašikom.
Na četvrtastu tacnu poređajte keks, koji ste predhodno umočili u sok ili mleko. Preko keksa nanesite pripremljen puding.
Posebno umutite žumanca sa 5 kašike šećera, dodajte brašno i malo mleka pa zakuvajte u ostatak mleka. Kada se krem zgusne, malo ga prohladite, dodajte margarin i vanilu pa mikserom sve dobro umutite.
Ovaj žuti krem nanesite preko pudinga od čokolade.
Preko žutog krema poređajte još jedan red ovlaženog keksa.
Za šam umutite belanca sa 10 kašike šećera. Stavite posudu sa belancima u drugi, malo veći sud u koji ste sipali vodu i pustite da voda vri. Kuvajte šam nekoliko minuta, tj. dok počne da se zgušnjava. Sklonite sa vatre i mutite još malo. Gotov šam premažite preko keksa.
Нема коментара:
Постави коментар