Ukoliko ne znate šta ćete sa viškom belanaca, predlažem vam da napravite ovaj izuzetno ukusan kolač...
POTREBNO JE:
šolja belanaca
šolja šećera
šolja brašna
100 gr seckanih oraha
50 ml ulja
2 kašike kakaoa
2-3 štangle čokolade
kora od pomorandže
PRIPREMA:
Umutite belanca u šam, dodajte šećer i mutite najvećom brzinom dok se šećer ne istopi. U šam dodajte struganu koru od oprane pomorandže, zatim lagano umešajte brašno, ulje i seckane orahe.
2/3 ovog šama sipajte u dugačak pleh za štrudle (10x24cm), koji ste predhodno obložili papirom za pečenje. Preko šama razbacajte seckanu čokoladu. U ostatak šama umešajte kakao i nanesite preko čokolade.
Kolač pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata, (probajte čačkalicom).
POTREBNO JE:
šolja belanaca
šolja šećera
šolja brašna
100 gr seckanih oraha
50 ml ulja
2 kašike kakaoa
2-3 štangle čokolade
kora od pomorandže
PRIPREMA:
Umutite belanca u šam, dodajte šećer i mutite najvećom brzinom dok se šećer ne istopi. U šam dodajte struganu koru od oprane pomorandže, zatim lagano umešajte brašno, ulje i seckane orahe.
2/3 ovog šama sipajte u dugačak pleh za štrudle (10x24cm), koji ste predhodno obložili papirom za pečenje. Preko šama razbacajte seckanu čokoladu. U ostatak šama umešajte kakao i nanesite preko čokolade.
Kolač pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata, (probajte čačkalicom).
Zoro, kolač ti je fantastičan a belanaca uvek imam višak
ОдговориИзбришиHvala Zoko, ja sam ga prvi put sada pravila i oduševila sam se koliko je jednostavan i ukusan...
ОдговориИзбриши