Malo sam experimentisala sa receptom za ovaj kolač i toliko je dobar, da ukoliko ga isprobate, ubrzo ćete ponovo poželeti da ga napravite za svoje ukućane ili goste.
.POTREBNO JE:
ZA KORU:
1 čaša (od 2 dl) mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 pune kašike kakaoa
2 jajeta
1 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo
1 vanil šećer
ZA KREM:
5 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike griza
3 kašike šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
1/2 pakle margarina
ZA ŠLAG:
2 kesice šlaga u prahu
2 dl mleka
PRIPREMA:
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.
Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.
.POTREBNO JE:
ZA KORU:
1 čaša (od 2 dl) mleka
1 čaša šećera
1 čaša ulja
4 pune kašike kakaoa
2 jajeta
1 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo
1 vanil šećer
ZA KREM:
5 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike griza
3 kašike šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
1/2 pakle margarina
ZA ŠLAG:
2 kesice šlaga u prahu
2 dl mleka
PRIPREMA:
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru.
Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.
Zoro, kolač mi deluje fantastično a sigurna sam da je jako ukusan. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиStvarno ep kolač!
ОдговориИзбришиovaj kolac je predivan ............hvala na receptu
ОдговориИзбришиdraga Zoro ,povremeno pratim vase recepte , svidja mi se blog ,deluje optimisticki ...potpuno objasnjenih jednostavnih ukusnih jela i poslastica , zimnice ,saveta ... samo napred .Srdacan pozdrav
ОдговориИзбришиHvala puno na lepom komentaru... drago mi je da vam se sviđaju moji recepti... nažalost ne znam ko stoji iza "anoniman" a verujem da ste čest gost na mom blogu. Pozdrav od mene!
ОдговориИзбриши