среда, 30. март 2016.

Irski hleb

         Odavno sam imala u planu da pripremim ovaj hleb i evo, konačno se našao na mom stolu. Postoje više verzije za njegovu pripremu a ja sam se odlučila za ovu. Oduševljena sam njegovim izgledom, ukusom i mirisom...
  
POTREBNO JE:
450 gr brašna
2 dl jogurta
170 ml mleka
1 kašičica sode bikarbone
po ukusu soli
PRIPREMA:
            Sve navedene sastojke umesite i oblikujte hleb okruglog oblika. Dublju šerpu prečnika 22 cm. podmažite uljem ili mašću, pospite brašnom i stavite umešeno testo. Hleb presecite nožem u obliku krsta, pospite sa malo brašna (poklopite odgovarajućim poklopcem ili alu folijom i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Pecite oko 40 min. sklonite poklopac i pecite još 10-15 min. tj. dok ne porumeni.
            Pečen hleb izvadite iz rerne, umotajte ga u krpu i ostavite da se ohladi, pa poslužite.





6 коментара:

  1. Lepo izgleda mislim da je vrlo ukusan, probacu da napravim jer nikada nisam pravila sa sodom hleba.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista je ukusan a soda bikarbona mu daje poseban miris. Probaj i uverićeš se. Pozdrav!

      Избриши
  2. Zoko, divno izgleda, odavno nisam bila na blogu evo sad da malo pregledam postove i ovaj tvoj Irski mi se baš dopao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da si došla na moj blog draga Vesna. Ovaj irski hleb sam prvi put pravila i oduševila sam se koliko je dobar a brzo se priprema...

      Избриши