субота, 16. април 2016.

Domaći salčići

            Obzirom da sam dobila salo od svoje prijateljice (doduše bilo je zamrznuto), prvom prilikom sam napravila salčiće, koje svi volimooooo...

POTREBNO JE:
500 gr brašna
3 žumanceta
oko 300 gr sala
1 dl belog vina
1 dl kisele vode
malo limunove kore
3 kašike šećera
prstohvat soli
džem od kajsija
po potrebi prah šećera
1-2 kesice vanile
PRIPREMA:
           Od brašna, 1 kašike sala, žumanaca, šećera, soli, nastrugane kore limuna, belog vina i kisele vode zamesite glatko testo, ni suviše tvrdo, ni suviše meko. Po potrebi dodajte još malo brašna ili tečnosti. Dobro umešeno testo razvucite oklagijom pa premažite trećinom sala. Preklopite testo u obliku knjige i ostavite pokriveno da odmara oko 15 minuta. Ponovite postupak još dva puta.
           Nakon odmaranja, testo razvucite oklagijom i isecite ga na pravougaonike ili kocke. Na svaki deo stavite po kašičicu džema, preklopite, malo pritisnite krajeve i ređajte na podmazan pleh.
           Ovako pripremljene salčiće pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
           Ispečene salčiće uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.






5 коментара: