Modifikovala sam recept jednog kolača i napravila ovaj jeftin, jednostavan i ukusan kuglof...
POTREBNO JE:
4 jaja
2 čaše (od 2dl) šećera
4 čaše brašna
3/4 čaše ulja
1 1/2 čaše jogurta
1 prašak za pecivo
2 vanile
2 štangle čokolade za kuvanje
oko 300 gr višanja bez koštica
1 dl soka od višanja
1 kašika gustina
PRIPREMA:
Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte ulje, jogurt, brašno pomešano sa pecivom i na kraju umešajte umućen šam od belanaca. Lepo sjedinite smesu pa u 2/3 smese dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte.
U uljem podmazan kalup za kuglof sipajte polovinu tamnije smese pa poređajte polovinu višanja. Preko njih sipajte svetlu smesu, pa preko nje drugi deo tamnije smese. Preko njega poređajte ostatak višanja.
Kuglof pecite na 180 st. oko 40 minuta. Pečen i prohlađen pažljivo preručite na okruglu tacnu za tortu i prelijte ga želeom od višanja (skuvajte 1 dl soka od višanja sa gustinom).
4 jaja
2 čaše (od 2dl) šećera
4 čaše brašna
3/4 čaše ulja
1 1/2 čaše jogurta
1 prašak za pecivo
2 vanile
2 štangle čokolade za kuvanje
oko 300 gr višanja bez koštica
1 dl soka od višanja
1 kašika gustina
PRIPREMA:
Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte ulje, jogurt, brašno pomešano sa pecivom i na kraju umešajte umućen šam od belanaca. Lepo sjedinite smesu pa u 2/3 smese dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte.
U uljem podmazan kalup za kuglof sipajte polovinu tamnije smese pa poređajte polovinu višanja. Preko njih sipajte svetlu smesu, pa preko nje drugi deo tamnije smese. Preko njega poređajte ostatak višanja.
Kuglof pecite na 180 st. oko 40 minuta. Pečen i prohlađen pažljivo preručite na okruglu tacnu za tortu i prelijte ga želeom od višanja (skuvajte 1 dl soka od višanja sa gustinom).
Sigurno je odličan! Volim višnje u kolačima, na žalost sve domaće (smrznute) sam davno potrošila, pa ću čekati nove
ОдговориИзбриши