Volim ovakve grickalice, zdrave su i možete ih jesti koliko god želite...
POTREBNO JE:
(čaša od 2 dl)
1 čaša ovsenih pahuljica
1/2 čaše semena lana
1/2 čaše susama
1/2 čaše suncokreta
1 1/2 čaše integralnog
ili ražanog brašna (može pola-pola)
1 kašičica pr. za pecivo
1 kašičica soli
1/4 čaše maslinovog ulja
1 do 1 1/2 čaše vode
PRIPREMA:
Semenke susama i suncokreta najpre kratko propržite na suvom tiganju a potom sve semenke zajedno sa ovsenim pahuljicama i uljem nakratko izblendirajte (pazite da se ne pretvori u kašu), pa izručite u jednu činiju. Dodajte brašno, so, pecivo i postepeno vodu. Umesite testo rukama, po potrebi dodajte vode ili brašna, pa kada prestane da se lepi, ostavite desetak minuta da odmori. Na veliki pleh stavite pek papir, uzimajte po lopticu, malo je pritisnite rukama i stavljajte na pleh. Pecite oko 15 min. na 190 stepeni.
POTREBNO JE:
(čaša od 2 dl)
1 čaša ovsenih pahuljica
1/2 čaše semena lana
1/2 čaše susama
1/2 čaše suncokreta
1 1/2 čaše integralnog
ili ražanog brašna (može pola-pola)
1 kašičica pr. za pecivo
1 kašičica soli
1/4 čaše maslinovog ulja
1 do 1 1/2 čaše vode
PRIPREMA:
Semenke susama i suncokreta najpre kratko propržite na suvom tiganju a potom sve semenke zajedno sa ovsenim pahuljicama i uljem nakratko izblendirajte (pazite da se ne pretvori u kašu), pa izručite u jednu činiju. Dodajte brašno, so, pecivo i postepeno vodu. Umesite testo rukama, po potrebi dodajte vode ili brašna, pa kada prestane da se lepi, ostavite desetak minuta da odmori. Na veliki pleh stavite pek papir, uzimajte po lopticu, malo je pritisnite rukama i stavljajte na pleh. Pecite oko 15 min. na 190 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар