Oblande su jedna od brzih poslastica kojima retko ko može odoleti. Obzirom da sam imala jedne manje, koje su "čekale" da ih upotrebim kao i eurokrem koji moj sin koristi za palačinke, razmišljala sam kako da pripremim fil za njih i osmislila ovaj recept. Ukus je fenomenalan...
POTREBNO JE:
manje pakovanje oblandi
4 jajeta
120 gr šećera (8 kašika)
1 margarina
oko 150 gr tamnog eurokrema
oko 150 gr svetlog eurokrema
PRIPREMA:
U manju posudu, (koju možete staviti u drugu, malo veću posudu sa vodom), penasto umutite jaja sa šećerom pa kuvajte na pari. Kada počne da se zgušnjava podelite na dva dela pa u jedan dodajte svetli deo eurokrema i umutite mikserom da se sjedini, pa sklonite sa vatre. U drugi deo dodajte tamni deo eurokrema pa i njega izmutite mikserom i sklonite sa vatre.
U mlake kremove dodajte po 125 gr margarina i dobro umutite mikserom.
Oblande filujte naizmenično, tamnim i svetlim kremom. Pritisnite da se lepo spoje listovi oblande i ostavite da se dobro ohlade i stegnu.
PS. Po želji oblandu možete preliti čokoladnom glazurom.
POTREBNO JE:
manje pakovanje oblandi
4 jajeta
120 gr šećera (8 kašika)
1 margarina
oko 150 gr tamnog eurokrema
oko 150 gr svetlog eurokrema
PRIPREMA:
U manju posudu, (koju možete staviti u drugu, malo veću posudu sa vodom), penasto umutite jaja sa šećerom pa kuvajte na pari. Kada počne da se zgušnjava podelite na dva dela pa u jedan dodajte svetli deo eurokrema i umutite mikserom da se sjedini, pa sklonite sa vatre. U drugi deo dodajte tamni deo eurokrema pa i njega izmutite mikserom i sklonite sa vatre.
U mlake kremove dodajte po 125 gr margarina i dobro umutite mikserom.
Oblande filujte naizmenično, tamnim i svetlim kremom. Pritisnite da se lepo spoje listovi oblande i ostavite da se dobro ohlade i stegnu.
PS. Po želji oblandu možete preliti čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар