Obzirom da je vreme tikvica, želela sam da ih upotrebim na malo drugačiji način. Ovo lagano jelo je jednostavno za pripremu i uz poseban dodatak nekog mesa, dobićete odličan ručak...
POTREBNO JE:
2 manje tikvice
3 manja krompira
3 srednja paradajza
2-3 čena belog luka
3 jajeta
3/4 čaše kisele pavlake
50 gr kačkavalja
po ukusu soli, bibera
po želji mirođije ili peršuna
ulje
PRIPREMA:
Tikvice, krompir i paradajz izrežite na što tanje kolutove.
U uljem podmazanu vatrostalnu posudu naizmenično ređajte povrće u krug (tikvica, krompir, paradajz i tako redom) dok ne popunite krug. U sredini poređajte ostatak povrća po sopstvenoj želji. Posolite, pobiberite, prelijte sa malo ulja i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, sitno seckanim belim lukom i sitno seckanom mirođijom ili peršunom. Izvadite posudu iz rerne, prelijte smesom i vratite u rernu na još desetak minuta. Kada jelo porumeni, izvadite ga i preko poređajte kačkavalj seckan na listiće. Posudu vratite u rernu, isključite je i ostavite dok se kačkavalj ne otopi.
POTREBNO JE:
2 manje tikvice
3 manja krompira
3 srednja paradajza
2-3 čena belog luka
3 jajeta
3/4 čaše kisele pavlake
50 gr kačkavalja
po ukusu soli, bibera
po želji mirođije ili peršuna
ulje
PRIPREMA:
Tikvice, krompir i paradajz izrežite na što tanje kolutove.
U uljem podmazanu vatrostalnu posudu naizmenično ređajte povrće u krug (tikvica, krompir, paradajz i tako redom) dok ne popunite krug. U sredini poređajte ostatak povrća po sopstvenoj želji. Posolite, pobiberite, prelijte sa malo ulja i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, sitno seckanim belim lukom i sitno seckanom mirođijom ili peršunom. Izvadite posudu iz rerne, prelijte smesom i vratite u rernu na još desetak minuta. Kada jelo porumeni, izvadite ga i preko poređajte kačkavalj seckan na listiće. Posudu vratite u rernu, isključite je i ostavite dok se kačkavalj ne otopi.
Volim tikvice, a ovo je odlična ideja za pripremu!
ОдговориИзбришиHvala na komentaru, tikvice imamo u bašti i često ih spremam, mada ja nisam baš neki ljubitelj...
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ИзбришиOvo je ekstra kombinacija,hvala na receptu Zorice!
ОдговориИзбришиHvala i tebi Rado, drago mi je da ti se dopada...
ОдговориИзбришиDIVNO ZOKI UVEK KOD TEBE MOZES DA NADJES PREDIVNA JELA
ОдговориИзбришиHvala puno na lepom komentaru, drago mi je da ti se dopadaju moji recepti. Veliki pozdrav!
Избриши