понедељак, 15. август 2016.

Pita sa tikvicama bez kora

          Moram priznati da u vreme letnjih vrućina najradije spremam nešto u rerni, brže je a i manje stojim za šporetom...
 
 POTREBNO JE:
2 mlade tikvice
2-3 šargarepe
3 jajeta
1 čaša jogurta
150 gr sira
1 kašika brašna
po ukusu soli, bibera
po želji mirođije i peršuna
2-3 kašike ulja
PRIPREMA:
               Tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade ne morate), izrendajte ih, posolite i ostavite nekoliko minuta da puste suvišnu tečnost. Lagano ih ocedite i stavite u posudu. Očistite i izrendajte šargarepu pa i nju dodajte u sud.  Posebno umutite jaja, dodajte jogurt, brašno, 1 kašiku ulja, posolite i pobiberite, dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun i na kraju izmrvljen sir. Sve lagano izmešajte da se sjedini i pomešajte sa tikvicama i šargarepom.
                 Smesu sipajte u uljem podmazanu posudu za pečenje i pecite u rerni na 200 C oko 30 min. tj. dok odozgo ne porumeni. Jelo poslužite toplo a jednako je ukusno i hladno.
                 PS. Ukoliko želite da više naraste, u smesu dodajte i pr. za pecivo. Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар