Ukoliko jednom probate ove izuzetno ukusne pljeskavice, sigurno ćete poželeti da ih ponovo jedete...
POTREBNO JE:
200 gr šampinjona
300 gr pilećih grudi
1 jaje
1-2 struka mlada crna luka
ili 1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 kašike brašna
(ja sam koristila ražano)
2 kašičice pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
Belo pileće meso i šampinjone isecite na manje komade pa zajedno sa crnim i belim lukom iseckajte u secku ili sameljite na mašini za meso. U dobijenu smesu dodajte ostale sastojke, sve dobro izmešajte i ostavite da stoji u frižideru oko desetak minuta.
Uzimajte kašikom ili rukama smesu, oblikujte manje šnicle i pržite ih na zagrejanom ulju da porumene sa jedne i sa druge strane. Ispržene šnicle stavljajte na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja pa poslužite. Ukusne su i tople i hladne.
POTREBNO JE:
200 gr šampinjona
300 gr pilećih grudi
1 jaje
1-2 struka mlada crna luka
ili 1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 kašike brašna
(ja sam koristila ražano)
2 kašičice pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
Belo pileće meso i šampinjone isecite na manje komade pa zajedno sa crnim i belim lukom iseckajte u secku ili sameljite na mašini za meso. U dobijenu smesu dodajte ostale sastojke, sve dobro izmešajte i ostavite da stoji u frižideru oko desetak minuta.
Uzimajte kašikom ili rukama smesu, oblikujte manje šnicle i pržite ih na zagrejanom ulju da porumene sa jedne i sa druge strane. Ispržene šnicle stavljajte na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja pa poslužite. Ukusne su i tople i hladne.
Нема коментара:
Постави коментар