петак, 19. август 2016.

Čizkejk (torta) na drugačiji način

                 Ima više verzija i recepata ove poslastice a ja sam ih malo modifikovala i dobila ovu tortu, fenomenalanog ukusa...

POTREBNO JE:
ZA PODLOGU
oko 200 gr keksa
150 gr oraha
oko 2 dl mleka
3 kašike šećera
3 kašike tamnog dela eurokrema
ZA BELI KREM
250 gr šlaga u prahu
1,5 dl kisele vode
5 kašike prah šećera
1 kisela pavlaka
1 kesica želatina
3 kašike belog dela eurokrema
ZA ŽELE OD VIŠANJA
oko 250 gr višanja
3 kašike šećera
2 kašike gustina
PRIPREMA:
              Keks i orahe sameljite u blenderu i stavite u jednu posudu. U drugoj, manjoj suvoj posudi stavite šećer da se otopi, tj. karamelizuje a zatim dodajte mleko, pustite da provri i na kraju dodajte eurokrem. Kada se sve sjedini, sklonite sa vatre i prelijte preko keksa i oraha. Sve dobro izmešajte, pa dobijenu smesu rastanjite u okrugli, uljem podmazan pleh, kome se skida obruč. Ostavite da se stegne.
              Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Mikserom mutite šlag u prahu sa prah šećerom i kiselom vodom dok ne postane čvrst, dodajte kiselu pavlaku, ne previše otopljen beli deo eurokrema i na kraju želatin, koji ste zagrejali kako bi se otopio (pazite da ne proključa).
Sve još malo umutite mikserom najmanjom brzinom pa dobijenu smesu nanesite preko podloge.
Izravnajte je i ostavite u frižider nekoliko časova da se dobro stegne.
               U sud stavite šećer, višnje, sok koji su pustile višnje i 1 dl vode da se sve zajedno kuva 2-3 minuta pa dodajte gustin rastvoren sa malo vode. Kada se žele zgusne, sklonite ga sa vatre, prohladite i prelijte preko bele smese. Tortu vratite u frižider.
              Pre služenja torte, skinite obruč i secite je na željenu parčad.
              PS. Tortu sve vreme držite u frižideru.





 





Нема коментара:

Постави коментар