Obožavam breskve, u svakom obliku, sveže kao voće, u kolačima i sl. Ovog puta sam ih koristila za kuglof a
POTREBNO JE:
4 jajeta
1 čaša šećera + 2 kašike
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1 1/2 čaše brašna
2 kašike kakaoa
1 pecivo
4-5 breskve
1 kašika gustina
PRIPREMA:
Umutite belanca sa čašom šećera pa dodajte jedno po jedno žumance. Kada se sav šećer istopi, dodajte jogurt, ulje i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa kakaom i pr. za pecivo.
U uljem podmazan i brašnom posut kalup za kuglof sipajte smesu pa preko poređajte oljuštene i na kriške isečene breskve (ostavite 1 za preliv). Pecite oko 40 minuta na 180-200 C.
Ispečen kuglof izvadite, ohladite pa prevrnite na okrugli tanjir za služenje.
Za preliv stavite u manji sud 1 čašu vode, 2 kašike šećera i ostatak sitno seckanih bresvi, kuvajte dok breskve potpuno ne omekšaju (uz pomoć viljuške ih izgnječite), a onda dodajte gustin rastvoren u malo hladne vode i uz mešanje kuvajte dok se ne zgusne. Toplim prelivom prelijte kuglof, ohladite i poslužite. Prijatno!
POTREBNO JE:
4 jajeta
1 čaša šećera + 2 kašike
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1 1/2 čaše brašna
2 kašike kakaoa
1 pecivo
4-5 breskve
1 kašika gustina
PRIPREMA:
Umutite belanca sa čašom šećera pa dodajte jedno po jedno žumance. Kada se sav šećer istopi, dodajte jogurt, ulje i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa kakaom i pr. za pecivo.
U uljem podmazan i brašnom posut kalup za kuglof sipajte smesu pa preko poređajte oljuštene i na kriške isečene breskve (ostavite 1 za preliv). Pecite oko 40 minuta na 180-200 C.
Ispečen kuglof izvadite, ohladite pa prevrnite na okrugli tanjir za služenje.
Za preliv stavite u manji sud 1 čašu vode, 2 kašike šećera i ostatak sitno seckanih bresvi, kuvajte dok breskve potpuno ne omekšaju (uz pomoć viljuške ih izgnječite), a onda dodajte gustin rastvoren u malo hladne vode i uz mešanje kuvajte dok se ne zgusne. Toplim prelivom prelijte kuglof, ohladite i poslužite. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар