уторак, 27. септембар 2016.

Kifle sa sirom

            Ove kifle su tako dobre, ukusne, mekane, lisnate...

POTREBNO JE:
oko 700 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
3 dl mleka
1/2 čaše jogurta
4-5 kašika ulja
200 gr sira
3 jaja
1 ravna kašika šećera
1 puna kašika soli
po želji susama
PRIPREMA:
             U mlako mleko dodajte jogurt, kvasac i šećer pa izmešajte. U vanglu za mešenje stavite oko 600 gr. brašna, 1 celo jaje i 1 belance, so, ulje i mleko sa kvascem.  Mutite sve zajedno mikserom sa dodatkom za testo a zatim počnite da mesite rukama dodavajući postepeno preostalo brašno. Kada se testo dobro umesi i bude glatko i srednje mekoće ostavite ga pokriveno na toplom da se udvostruči. Nakon toga ga lagano premesite i razvijte oklagijom jednu veliku koru ili dve manje, debljine 1/2 cm. Koru isecite na što duže i tanje trouglove. Izmešajte sir i jaje pa na svaki trougao stavljajte po malo tog fila. Urolajte svaki trougao, ređajte na podmazan pleh i ostavite 10-15 minuta na toplom.
             Pre pečenja svaku kiflu premažite preostalim žumancetom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 st dok ne porumene.







1 коментар: