петак, 21. октобар 2016.

Karfiol preliven i zapečen u rerni

          Karfiol je veoma zdrav i zato ga treba što češće koristiti u ishrani. Predlažem bam ovaj jednostavan način kako da ga pripremite. Zavoleće ga i oni koji inače ne vole njegov ukus i miris.


POTREBNO JE:
1 srednji karfiol
3 jaja
1 dl mleka
1 dl jogurta
oko 100 gr kačkavalja ili
tvrđeg domaćeg sira
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu soli i
ml. bibera
PRIPREMA:
             Glavicu karfiola odvojite na cvetiće, dobro ih operite i stavite i posoljenu vodu da se kuvaju nekoliko minuta. Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta i suvog začina pa stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite posudu i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.
             Jelo poslužite toplo a jednako je ukusno i hladno.
           




2 коментара:

  1. Baš sam u nedjelju pekla u roli karfiol i brokulu, ali više ih ne zalijevam nego samo malo pokapam s maslinovim uljem, začinima i parmezanom. Tako da bude što manje kalorično. Inače, ovako pripremljen isto jako, jako volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga na komentaru... u pravu si tako kako ti spremaš je zdravija varijanta... ja iskreno nisam ljubitelj nažalost ni karfiola ni brokolija ali moram s'vremena na vreme i to uvrstiti u svoju kuhinju...

      Избриши