Ovi mafini su izuzetno laki za pripremu, brzo se pripremaju i još topli su vlažni, da bi nakon dužeg stajanja postali malo suvlji. U svakom slučaju veoma su ukusni i verujem da ćete ih istog dana sve pojesti.
POTREBNO JE:
2 jajeta
90 ml ulja
1 čaša jogurta
170 gr šećera
1 vanilin šećer
230 gr brašna
2 kašike kakoa
1/2 kesice pr.za pecivo
bela čokolada
PRIPREMA:
U jednu poudu stavite jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt a u drugu izmešajte brašno, kakao i pr. za pecivo. Tečne sastojke lagano umutite mikserom minut-dva i sipajte u suve sastojke. Sve dobro umutite i izručite u uljem podmazan kalup za mafine (nemojte do vrha da punite). Na vrhu stavite seckanu čokoladu, stavite u zagrejanu rernu na 180-200 st. i pecite oko 15 min. (zavisno od vaše rerne). Ohlađene mafine izvadite iz kalupa i poslužite.
POTREBNO JE:
2 jajeta
90 ml ulja
1 čaša jogurta
170 gr šećera
1 vanilin šećer
230 gr brašna
2 kašike kakoa
1/2 kesice pr.za pecivo
bela čokolada
PRIPREMA:
U jednu poudu stavite jaja, šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt a u drugu izmešajte brašno, kakao i pr. za pecivo. Tečne sastojke lagano umutite mikserom minut-dva i sipajte u suve sastojke. Sve dobro umutite i izručite u uljem podmazan kalup za mafine (nemojte do vrha da punite). Na vrhu stavite seckanu čokoladu, stavite u zagrejanu rernu na 180-200 st. i pecite oko 15 min. (zavisno od vaše rerne). Ohlađene mafine izvadite iz kalupa i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар