субота, 19. мај 2018.

Torta sa jabukama i pomorandžama

        Ova rustična, mirisna i ukusna torta je moja improvizacija jednog stranog recepta i mogu vam reći da sam izuzetno zadovoljna i ne samo ja, već i svi oni koji su je probali...

POTREBNO JE:
2 jajeta
1 1/2 čaše jogurta
150 gr šećera
2 čaše (od 220ml) brašna
1 dl ulja
2-3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
1 vanilin šećer
2 jabuke
2 pomorandže
4 dl mleka
1 puding od čokolade
50 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
             Mutite jaja sa šećerom i šećerom dok se šećer ne istopi pa dodajte vanil šećer, jogurt i ulje. Mutite još minut-dva. Posebno izmešajte brašno, kakao i pecivo pa sve to dodajte u umućenu smesu. Lagano sve sjedinite i izručite u okrugli kalup predhodno podmazan uljem i posut brašnom.
             Oljuštite jabuke, presecite ih na pola, očistite središnji deo pa ih isecite na deblje listiće.
             Odvojite koru sa pomorandži pa i njih isecite na tanje kriške.
             Poređajte listiće jabuka u testo, lagano pritisnite da upadnu u smesu a između njih stavljajte kriškice pomorandži. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko 30 min.(zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni odozgo. Izvadite iz rerne.
             Posebno skuvajte puding u mleku pa još u vruć dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre pa prelijte preko kolača. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.



Нема коментара:

Постави коментар