Ukoliko želite brzu poslasticu, evo ideje kako ćete za tili čas uživati u posebnom ukusu. Umesto višanja možete koristiti bilo koje drugo voće a umesto C letnjih kocki sa ukusom kokosa, možete koristiti i druge ukuse (banana, vanila, jagoda) a za dekoraciju upotrebite svoju maštu...
POTREBNO JE:
1 pakovanje C letnjih kocki sa kokosom
50 gr bele čokolade
oko 200 gr višanja
3 kašike šećera
1 dl soka od višanja
1 dl vode
3-4 kašike gustina
PRIPREMA:
Kuvajte višnje sa šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje a sok sačuvajte.
Posebno u sud stavite 4 dl vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi. Zasebno u 1 dl vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje. Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne.
U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite gustin pa ga kuvajte dok ne dobije gustinu kao na slici. Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.
POTREBNO JE:
1 pakovanje C letnjih kocki sa kokosom
50 gr bele čokolade
oko 200 gr višanja
3 kašike šećera
1 dl soka od višanja
1 dl vode
3-4 kašike gustina
PRIPREMA:
Kuvajte višnje sa šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje a sok sačuvajte.
Posebno u sud stavite 4 dl vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi. Zasebno u 1 dl vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje. Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne.
U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite gustin pa ga kuvajte dok ne dobije gustinu kao na slici. Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар