петак, 25. мај 2018.

Piletina sa šampinjonima iz rerne

           Spoj ukusa šampinjona i piletine je zaista poseban i verujem da će se ovo jelo dopasti svima koji ga budu probali. Jednostavno se i brzo se priprema, obzirom da se peče u rerni...

POTREBNO JE:
po potrebi bataka sa
karabatacima i krilca
oko 400 gr šampinjona
1 struk praziluka
po ukusu soli, suvog
začina i ml. bibera
1 kašičica senfa
1 puna kašika brašna
1 kašičica al. paprike
1 dl gustog jogurta
4-5 kašika ulja
PRIPREMA:
              Batake odvojite od karabataka pa zajedno sa krilcima stavite u vatrostalnu posudu. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i senf pa sve rukama dobro izmešajte.
              U posebnu posudu stavite ulje i praziluk isečen na tanje kolutove, propržite minut-dva pa dodajte šoprane šampinjone isečene na listiće. Posolite i pobiberite po ukusu pa sve zajedno dinstajte još 4-5 minuta. Sve to preručite preko piletine. Posebno razmutite brašno i al. papriku u 150 ml vode i sipajte preko šampinjona.  Lagano sve protresite i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko 35 minuta. Nakon toga izvadite jelo iz rerne pa ga prelijte jogurtom. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Gotovo jelo poslužite toplo.




Нема коментара:

Постави коментар