Postoje razni recepti za mramorni kolač a ja sam ovaj recept pronašla u svojim starim sačuvanim sveskama, ali nikako da stigne na red. Iskreno, nisam baš neki ljubitelj suvih kolača ali me je ovaj osvojio svojim izgledom i ukusom...
POTREBNO JE:
3 jaja
200 gr šećera
125 gr. margarina
1/2 dl mleka
200 gr brašna
2 kašike kakaoa
100 gr oraha
1/2 kesice pr. za pecivo
1 vanilin šećer
po ukusu kora od pomorandže
PRIPREMA:
U jednu posudu penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte otopljeni (nikako vruć) margarin, mleko i vanilin šećer pa sve sjedinite. Zatim dodajte mešavinu brašna i pr. za pecivo i na kraju dodajte mleko. Sve dobro sjedinite pa smesu podelite na sva dela. U jedan deo dodajte narendanu koru pomorandže a u drugi kakao. Oba dela izmešajte da dobijete homogene smese.
U margarinom podmazan uzan kalup naizmenično kašikom stavljajte naizmenično tamni i svetli deo smese. Na tamni poređajte krupno sečene orahe. U drugi red preko tamnog dela stavite svetli i obrnuto. Tako uradite dok ne utrošite obe smese.
Pecite na 180 - 200 st. oko 50 minuta (zavisno od rerne).
POTREBNO JE:
3 jaja
200 gr šećera
125 gr. margarina
1/2 dl mleka
200 gr brašna
2 kašike kakaoa
100 gr oraha
1/2 kesice pr. za pecivo
1 vanilin šećer
po ukusu kora od pomorandže
PRIPREMA:
U jednu posudu penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte otopljeni (nikako vruć) margarin, mleko i vanilin šećer pa sve sjedinite. Zatim dodajte mešavinu brašna i pr. za pecivo i na kraju dodajte mleko. Sve dobro sjedinite pa smesu podelite na sva dela. U jedan deo dodajte narendanu koru pomorandže a u drugi kakao. Oba dela izmešajte da dobijete homogene smese.
U margarinom podmazan uzan kalup naizmenično kašikom stavljajte naizmenično tamni i svetli deo smese. Na tamni poređajte krupno sečene orahe. U drugi red preko tamnog dela stavite svetli i obrnuto. Tako uradite dok ne utrošite obe smese.
Pecite na 180 - 200 st. oko 50 minuta (zavisno od rerne).
Нема коментара:
Постави коментар