Spoj ukusa čokolade, višanja i sira daje specifičnu notu ovom slatko-slanom- kiselkastom kolaču i zaista je poseban, interesantan i zahvalan za pripremu. Sigurna sam da će vas oduševiti u svakom pogledu...
POTREBNO JE:
100 gr čokolade za kuvanje
120 gr margarina
4 jajeta
100 gr šećera
130 gr brašna
2 kašićice pr. za peivo
1 vanilin šećer
200 gr neslanog sira
100 gr kisele pavlake
300-400 gr višanja
PRIPREMA:
U manji sud otopite čokoladu i margarin i ostavite da se prohladi.
Posebno mikserom penasto umutite 2 jajeta sa 50 gr šećera i vanilom pa u to dodajte rastopljenu čokoladu, zatim dodajte mešavinu brašna i pr. za pecivo i sve lagano sjedinite.
U drugi sud stavite sir, kiselu pavlaku, 2 jajeta i 50 gr šećera i sve umutite mikserom najmanjom brzinom oko 1 minut, tek da se sjedine sastojci (masa će biti malo ređa).
Okruglu posudu (prečnika oko 20 cm), namažite margarinom ili uljem i stavite polovinu tamne smese. Preko nanesite polovinu bele smese, pa rasporedite polovinu višanja. Ponovite postupak još jednom. Kolač pecite na 180-200 st. oko 40 min. (zavisno od rerne).
Ohladite ga i poslužite.
POTREBNO JE:
100 gr čokolade za kuvanje
120 gr margarina
4 jajeta
100 gr šećera
130 gr brašna
2 kašićice pr. za peivo
1 vanilin šećer
200 gr neslanog sira
100 gr kisele pavlake
300-400 gr višanja
PRIPREMA:
U manji sud otopite čokoladu i margarin i ostavite da se prohladi.
Posebno mikserom penasto umutite 2 jajeta sa 50 gr šećera i vanilom pa u to dodajte rastopljenu čokoladu, zatim dodajte mešavinu brašna i pr. za pecivo i sve lagano sjedinite.
U drugi sud stavite sir, kiselu pavlaku, 2 jajeta i 50 gr šećera i sve umutite mikserom najmanjom brzinom oko 1 minut, tek da se sjedine sastojci (masa će biti malo ređa).
Okruglu posudu (prečnika oko 20 cm), namažite margarinom ili uljem i stavite polovinu tamne smese. Preko nanesite polovinu bele smese, pa rasporedite polovinu višanja. Ponovite postupak još jednom. Kolač pecite na 180-200 st. oko 40 min. (zavisno od rerne).
Ohladite ga i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар