300 ge mlevenog pilećeg mesa
2 tanje kriške bajatog hleba
1 glavica crnog luka
1 veće jaje
po ukusu soli, ml. bibera i
suvog začina, peršuna
1 kašičica pr. za pecivo
1-2 čena belog luka
1 kašika majoneza (nije obavetno)
ulje za prženje
PRIPREMA:
Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena.
U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар