Volim oblande, brzo se spremaju a ja vam ovom prilikom predlažem da ih pripremite na ovaj način jer će vas njen ukus karamela posebno oduševiti...
POTREBNO JE:
1 manja oblanda
1 lit. mleka
500 gr šećera
100 gr ml. karamela
125 gr margarina
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite polovinu šećera i pustite da se blago otopi pa dodajte mleko, karamele i ostatak šećera. Kuvajte sve zajedno uz neprekidno mešanje dok se sve ne otopi. Smanjite temperaturu i nastavite da kuvate, uz povremeno mešanje, dok ne počne da se zgušnjava (proveravajte varjačom).
Kada dostigne željenu gustinu, tj. kada ne curi sa varjače, sklonite posudu sa vatre i ostavite da se malo prohladi. U mlak karamel dodajte margarin i mešajte sve dok se potpuno ne otopi.
Ovim karamelom filujte oblande (nemojte zadnju), pritisnite da se listovi lepo zalepe i ostavite da se oblanda dobro ohladi i stegne. Tek tada je secite na željene štangle i poslužite.
POTREBNO JE:
1 manja oblanda
1 lit. mleka
500 gr šećera
100 gr ml. karamela
125 gr margarina
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite polovinu šećera i pustite da se blago otopi pa dodajte mleko, karamele i ostatak šećera. Kuvajte sve zajedno uz neprekidno mešanje dok se sve ne otopi. Smanjite temperaturu i nastavite da kuvate, uz povremeno mešanje, dok ne počne da se zgušnjava (proveravajte varjačom).
Kada dostigne željenu gustinu, tj. kada ne curi sa varjače, sklonite posudu sa vatre i ostavite da se malo prohladi. U mlak karamel dodajte margarin i mešajte sve dok se potpuno ne otopi.
Ovim karamelom filujte oblande (nemojte zadnju), pritisnite da se listovi lepo zalepe i ostavite da se oblanda dobro ohladi i stegne. Tek tada je secite na željene štangle i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар