петак, 14. децембар 2018.

Nepečena torta od oraha i lešnika

          Verujem da će svako ko bude probao ovu tortu osetiti onaj predivan ukus koji očarava sva njegova čula i pitaće da li ima još...

POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr keksa
100 gr oraha
1 dl kisele vode
2 kašike prah šećera
2 kašike kakaoa
50 gr margarina
Za krem:
1,2 lit. mleka
7 kašika šećera
4 pudinga od vanile sa ukusom pavlake
100 gr bele čokolade
200 gr margarina
100 gr ml. oraha
100 gr ml. lešnika
I još:
oko 100 gr oraha
oko 100 gr lešnika
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
               Stavite u sud sitno izmrvljen keks, ml. orahe, prah šećer, kakao, margarin i kiselu vodu pa sve rukama dobro izmešajte. Smesu stavite na dno okrugle posude.
               Rastvorite puding u 3 dl mleka pa ga dodajte u preostalo provrelo mleko sa šečerom. Kuvajte dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, sklonite sud sa vatre i ostavite da se prohladi. U sasvim mlak puding dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte orahe i lešnik i ponovo umutite mikserom.
               Posebno izblendirajte orahe i lešnik pa sjedinite.
               Na podlogu stavite trećinu krema pa pospite polovinom mešavine oraha i lešnika. Preko stavite drugu trećinu krema pa ostatak mešavine oraha i lešnika i preko njih stavite ostatak krema.
               Tortu odozgo ukrasite umućenim šlagom, dobro je ohladite i poslužite.












Нема коментара:

Постави коментар