среда, 5. фебруар 2020.

Čoko oranž torta sa plazma keksom

          Ovu kremastu tortu fenomenalnog spoja ukusa čokolade i pomorandže, obavezno morate probati...

POTREBNO JE:
Za koru:
5 jajeta
7 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
2 kašičice pr. za pecivo
3 kašike ulja
1 pomorandža
Za I fil:
1 čaša kisele pavlake
3 pune kašike prah šećera
150 gr ml. plazma keksa
Za II fil:
4 dl. mleka
3 kašike šećera
1 puding od čokolade
50 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
I još:
2 kesice šlaga u prahu
PRIPREMA:
          Umutite jaja sa šećerom pa kada se šećer rastopi dodajte ulje i mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo i dobro oprane, narendane kore pola pomorandže. Sve lagano umešajte (najbolje špatulom) i izručite u okrugli kalup (ja sam u kalup sa obručem). Pecite koru na 180-200 st, zavisno od rerne, oko 15 minuta. Pečenu koru izvadite iz kalupa i prelijte je sokom od narandže.
           Za prvi fil sipajte mleko u posudu za kuvanje, dodajte šećer i puding, sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne. Pre nego što ga sklonite dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre, malo prohladite i dodajte margarin.Sve dobro umutite mikserom.
           Za drugi fil u odgovarajuću posudu stavite kiselu pavlaku, prah šećer i ml. keks pa sve dobro umutite mikserom.
           Ohlađenu koru presecite na pola pa prvu koru stavite na okruglu tacnu za tortu, premažite je prvim filom, preko stavite drugi fil pa preko njega drugu koru.
           Umutite šlag po uputstvu na kesici i njime ukrasite tortu. Do služenja je držite u frižideru.








Нема коментара:

Постави коментар