Ove brze i neodoljivo ukusne pljeskavice će oduševiti vaše drage ukućane a i iznenadne goste. Možete ih poslužiti kao zasebno jelo kao i prilog uz druga jela...
POTREBNO JE:
1 mala glavica karfiola
2-3 krompira
1 mala glavica crvenog ili crnog luka
2-3 čena belog luka
2 jajeta
50 gr kačkavalja
po želji đumbira
po potrebi brašna
1 kašičica pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u secku (blenderu) samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.
POTREBNO JE:
1 mala glavica karfiola
2-3 krompira
1 mala glavica crvenog ili crnog luka
2-3 čena belog luka
2 jajeta
50 gr kačkavalja
po želji đumbira
po potrebi brašna
1 kašičica pr. za pecivo
po ukusu soli i ml. bibera
ulje za prženje
PRIPREMA:
Karfiol operite i sitno iseckajte nožem ili u secku (blenderu) samo pazite da se ne pretvori u kašu. Krompir oljuštite i izrendajte. Luk očistite i što sitnije iseckajte, beli luk takođe iseckajte. Svo povrće stavite u odgovarajuću posudu, dodajte jaja, izrendan kačkavalj i đumbir, dodajte brašno i pecivo, posolite i pobiberite. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu.
Uzimajte po punu kašiku smese i stavljajte u predhodno zagrejano ulje da se prži po 2-3 minuta sa obe strane. Kada pljeskavice porumene vadite ih i stavljajte na papirnu salvetu kako bi upila eventualni višak ulja.
Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom, kiselom pavlakom i sl.
Нема коментара:
Постави коментар