недеља, 22. децембар 2019.

Nepečeni kremasti dezert

         Brz, jednostavan i nadasve ukusan kolač (desert), osvojiće vas na prvi zalogaj...

POTREBNO JE:
Za tamni sloj:
5 dl mleka
3-4 kašike šećera
2 pudinga od čokolade
50 gr margarina
50 gr čokolade za kuvanje
5 kašika mlevenog keksa
Za svetli sloj: 
5 dl mleka
5-6 kašika šećera
7 kašika griza
2 jajeta
2 vanil šećera
Čokoladni preliv:
100 gr čokolade za kuvanje
30 gr margarina
PRIPREMA:
           Za tamni sloj u 1dl hladnog mleka razmutite puding pa ga dodajte ostatku provrelog mleka sa  šećerom. Skuvajte puding i pre nego što ga sklonite sa vatre dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se prohladi pa dodajte margarin. Umutite mikserom pa ga podelite na dva dela i u jedan dodajte mleveni keks (ja sam dodala plazmu) pa sve dobro umutite mikserom. U manji dublji kalup stavite deo sa keksom pa preko njega drugi deo.
           Za svetli sloj u poseban sud stavite mleko sa šećerom i vanilin šećerom da provri pa dodajte griz. Kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre i odmah dodajte žumanca. Umutite mikserom da se žumanca sjedine sa grizom. Posebno umutite belanca u šam pa ih lagano umešajte u smesu sa grizom i stavite je preko predhodnog sloja.
Ostavite u frižider da se ohladi.
            Za čokoladni preliv na pari otopite čokoladu i margarin i odmah prelijte preko svetlog sloja. Vratite u frižider i kada se dobro ohladi i stegne secite na kocke i poslužite.
       




Нема коментара:

Постави коментар