уторак, 19. мај 2020.

Krem torta sa zapečenim šamom

           Recept za ovu tortu sam osmislila kombinujući namirnice koje sam imala u kući.
Vi možete modifikovati ovaj recept i umesto oraha možete koristiti lešnike, možete staviti veću količinu keksa a manju oraha i sl. pustite mašti na volju jer ćete svakako dobiti fantastičnu poslasticu koja će vas, i vaše drage osobe oduševiti svojim fenomenalnim ukusom...
POTREBNO JE:
250 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih oraha
250 gr margarina
14 kašika šećera
1 kašika kakaoa
oko 2,5 dl vode
po želji kora narandže ili limuna
3 jaja
6 dl mleka
3-4 kašike brašna
1 puding od vanile
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
          U manju posudu stavite vodu, 2 kašike šećera, 125 gr margarina, kakao i sve zajedno pustite da provri. Dodajte keks, orahe i struganu koru narandže ili limuna, sklonite sa vatre i dobro sjedinite.
Nešto više od polovine ukupne smese rastanjite u manji okrugli kalup na koji ste stavili pek papir.
           Odvojte belanca od žumanaca pa žumanca stavite u jednu posudu, dodajte brašno, puding, vanilu i 3 kašike šećera pa uz dodavanje mleka sve dobro umutite mikserom. Stavite na vatru i kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre. Kada se prohladi dodajte 125 gr margarina i dobro umutite mikserom.
            Odvojena belanca mutite mikserom uz postepeno dodavanje 9 kašika šećera dok ne dobijete čvrst šam. Odvojte 4-5 kašika šama i dodajte ga u krem i umutite mikserom.
             Krem nanesite na smesu od oraha i keksa, pa preko njega nanesite ostatak smese od oraha i keksa (možete i prstima obzirom da se teško može razmazati na krem).
             Preko smese stavite šam, pa pecite u rerni na 180 st. oko dvadesetak minuta, tj. dok šam blago ne porumeni.





         

Нема коментара:

Постави коментар