Postoji već originalan stari recept za ovaj brz i ukusan kolač na internetu ali sam ga ja, ovom prilikom malo modifikovala, tj. izmenila preliv...
POTREBNO JE:
Za koru:
2 jajeta
10 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
1 vanilin šećer
11 kašika brašna
Za preliv:
7 dl mleka
1 dl vode
2 dl pavlake za kuvanje
oko 30 gr. čokolade za kuvanje
(ili 2 kašike kakao praha)
5-6 kašika šećera
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i mleko i na kraju brašno, kakao, vanilu i pecivo. Sve dobro sjedinite špatulom, sipajte u uljem podmazan i brašnom posut pleh pa pecite na 180-200 st. oko 30 minuta.
Dok se kora peče, sipajte u sud mleko, vodu, pavlaku, šećer i čokoladu (ili kakao) pa pustite da provri uz povremeno mešanje.
Ispečenu koru prelijte prelivom i ostavite da se ohladi i kolač upije preliv.
Na ohlađenog kolač nanesite umućen šlag po uputstvu na kesici, stavite ga u frižider da se dobro ohladi pa poslužite.
Za koru:
2 jajeta
10 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
1 vanilin šećer
11 kašika brašna
Za preliv:
7 dl mleka
1 dl vode
2 dl pavlake za kuvanje
oko 30 gr. čokolade za kuvanje
(ili 2 kašike kakao praha)
5-6 kašika šećera
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i mleko i na kraju brašno, kakao, vanilu i pecivo. Sve dobro sjedinite špatulom, sipajte u uljem podmazan i brašnom posut pleh pa pecite na 180-200 st. oko 30 minuta.
Dok se kora peče, sipajte u sud mleko, vodu, pavlaku, šećer i čokoladu (ili kakao) pa pustite da provri uz povremeno mešanje.
Ispečenu koru prelijte prelivom i ostavite da se ohladi i kolač upije preliv.
Na ohlađenog kolač nanesite umućen šlag po uputstvu na kesici, stavite ga u frižider da se dobro ohladi pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар