недеља, 26. јул 2020.

Nepečen kolač - desert sa višnjama

           Ukoliko nemate puno vremena, a jede vam se nešto slatko, predlažem vam da pripremite ovu brzu, jeftinu poslasticu - desert i verujem da ćete se oduševiti njenim ukusom. Naravno, umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće koje trenutno imate u kući i koje volite...
POTREBNO JE: 
Za podlogu: 
200 gr mlevenih oraha
150 gr mlevenog keksa
250 gr margarina
1 čaša kisele pavlake
4 kašike prah šećera
2 kašike kakaoa
Za čokoladni puding:
3 dl mleka
2  kašike šećera
1 puding od čokolade
2 štangle čokolade
Za žele od višanja:
oko 300 gr višanja
2 dl vode
5 kašike šećera
4-5 kašike gustina
PRIPREMA: 
           U sud umutite margarin sa prah šećerom, dodajte keks, orahe i pavlaku pa sve zajedno dobro sjedinite. Podelite na 2 dela pa u jedan deo dodajte 2 kašike kakaoa pomešanog sa 2 kašike mlake vode.
           U drugi sud sipajte mleko, dodajte šećer, puding i čokoladu pa kuvajte dok se ne  zgusne. Sklonite sa vatre.
           Za žele u sud stavite vodu sa šećerom, pudingom i višnjama pa kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre. 
           Na odgovarajuću pravougaonu ili četvrtastu tacnu stavite najpre tamniji deo podloge, pa pažljivo rasporedite svetliji deo. Preko stavite žele od višanja pa preko njih nanesite puding od čokolade. Kolač dobro ohladite u frižideru pa poslužite.

 


Нема коментара:

Постави коментар