четвртак, 30. јул 2020.

Puding torta sa džemom od kajsija

           Ovu kremastu tortu sam napravila tako što sam modifikovala pojedine recepte i kombinovala sastojke. Fenomenalan spoj slatko - kiselkastog ukusa i predivnog mirisa kajsija oduševiće svakog ko je bude probao 👌 
POTREBNO JE: 
Za koru: 
5 jaja
130 gr brašna
150 gr šećera
30 gr kakaoa
50 gr margarina
1/2 kesice pr. za pecivo
1 kesica vanile
Za žuti krem: 
5 dl mleka
4 kašike šećera
1 puding od vanile
2 žumanceta
3 kašike gustina
1/2 pakle margarina
Za tamni krem: 
5 dl mleka
4 kašike šećera
1 puding od čokolade
2 kašike kakaoa
2 kašike gustina
1/2 pakle margarina
I još: 
4-5 kašika džema od kajsija
2 kesice šlaga
PRIPREMA: 
           U posudu za mućenje stavite jaja i uz postepeno dodavanje šećera mutite dok se šećer ne otopi. Posebno izmešajte prosejano brašno, kakao i pecivo i tu mešavinu dodajte (kašiku po kašiku) u umućena jaja. Mešajte lagano špatulom a ne mikserom. Na kraju dodajte i rastopljen margarin i sve ponovo izmešajte. Smesu preručite u pravougaoni pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko 20-25 min. (zavisno od rerne). Pečenu koru ohladite pa tek onda odvojite papir.
           Za žuti kremu u posudu za kuvanje stavite žumanca, dodajte šećer, gustin i puding od vanile i uz dodavanje mleka sve dobro sjedinite da nema grudvica. Stavite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i ohladite.
           Za tamni krem u posudu za kuvanje stavite puding od čokolade, šećer, kakao i gustin i uz dodavanje mleka sve dobro sjedinite da nema grudvica. Skuvajte i sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i ohladite.
           Posebno umutite margarin sa vanilin šećerom i polovinu dodajte u jedan a drugu polovinu u drugi krem. Mikserom dobro umutite oba krema.
           Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je žutim kremom, preko njega nanesite džem od kajsija pa preko njega tamni krem. 
           Celu tortu ukrasite šlagom umućenim po uputstvu sa kesice. Tortu dobro ohladite i poslužite. Prijatno! 👌






Нема коментара:

Постави коментар