уторак, 24. новембар 2020.

Kiflice sa kiselom pavlakom

          Kiflice su predivnog ukusa, mekane i ne treba puno vremena za njihovu pripremu...

POTREBNO JE: 
oko 600 gr brašna
1 suvi kvasac
1 pr. za pecivo
1 čaš kisela pavlaka
1 dl ulja
2 dl mleka
2 kašičice soli
1 kašika šećera
sir i
džem
PRIPREMA: 
           U vanglu za mešenje stavite brašno, pecivo, so, ulje i kiselu pavlaku. Posebno u mlakom mleku izmešajte suvi kvasac i šećer i ostavite da zapeni. Dodajte ga brašnu i zamesite glatko testo. Odmah ga podelite na lopte, pa svaku loptu razvucite u krug. Secite na osmine, uvijajte kiflice i ređajte ih u veliki podmazan pleh. Po želji kiflice možete filovati sirom ili džemom kao što sam ja radila ili ih ostavite prazne. Pokrijte ih i ostavite da malo narastu pa ih premažite umućenim jajetom (slane pospite susamom). Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata dok ne porumene (zavisno od rerne).
     




Нема коментара:

Постави коментар