Postoje razne verzije ove torte a ja sam je pravila sa domaćim koricama i kremom koji sam modifikovala. Torta je kremasta i fenomenalnog ukusa a naročito nakon dan-dva kada korice upiju krem i postanu mekane... 👌
Za korice:
oko 500 gr brašna
kašičica pr. za pecivo
100 gr šećera
200 gr margarina
2 jajeta
5 kašika kisele pavlake
Za krem:
1.2 lit. mleka
400 gr šećera
200 gr margarina
1 puding od vanile
2 kašike gustina
2 kašike brašna
1 kesica vanile
I još:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite margarin, šećer, jaja i kiselu pavlaku i izmešajte. Dodajte postepeno brašno i pecivo i mešajte varjačom a onda rukama, dok ne dobijete testo srednje čvrstine. Od njega napravite desetak loptica i ostavite da stoje desetak minuta. Nakon toga svaku lopticu razvucite što tanje oklagijom u okruglu koru i pecite na prevrnutom plehu. Vodite računa da se ne prepeku, već da ostanu svetlije. Pečene korice pokrijte krpom.
Za krem u posudu sa debljim dnom stavite šećer da se lagano otopi (karamelizuje) pa sipajte 1 litar mleka. Smanjite vatru kako ne bi iskipelo. U ostatak mleka razmutite puding, gustin i brašno i dodajte u karamelizovano mleko. Kada dobije potrebnu gustinu, dodajte vanilu, sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom pa filujte korice.
Нема коментара:
Постави коментар